Medewerkers ROC Friese Poort doneren massaal kerstpakket aan Leergeld Leeuwarden

LEEUWARDEN – Stichting Leergeld Leeuwarden e.o. heeft van ROC Friese Poort 6920 euro ontvangen. Hiermee kan Leergeld kinderen helpen met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

In Leeuwarden groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is.
‘We zijn ROC Friese Poort zeer erkentelijk voor deze gift. Donaties zijn hard nodig, want steeds meer gezinnen met een laag inkomen doen een beroep op Stichting Leergeld Leeuwarden.’ stelt Cees van Baalen, coördinator van Stichting Leergeld Leeuwarden. Leergeld zet zich ervoor in dat alle kinderen kunnen meedoen door bijvoorbeeld schoolspullen, zwemlessen en schoolreisjes te vergoeden. Dankzij donaties kunnen we deze kinderen helpen samen met onze partners Jeugdfonds Sport en Cultuur, Kinderhulp en Jarige Job.

Via de website samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders met geldzorgen de schoolspullenpas en andere voorzieningen aanvragen om ervoor te zorgen dat hun kinderen mee kunnen (blijven) doen.

Deel dit bericht