Heb je vragen?

Stel ze gerust. We staan op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 voor je klaar. Onze voorkeur gaat uit naar contact via e-mail of WhatsApp.

Je kunt mailen naar info@leergeldleeuwarden.nl of whatsappen naar 06 10 14 48 47.

Staat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen?

Nee, je krijgt geen contant geld of geld op je rekening. Stichting Leergeld heeft afspraken gemaakt met clubs, winkels en organisaties en betaalt hen rechtstreeks.

Dat vinden wij niet. Activiteiten binnen én buiten school zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, kunnen geïsoleerd raken. Dat willen we voorkomen.

We zorgen goed voor jouw privacy. Daarover hebben we ook goede afspraken gemaakt met de mensen waarmee we samenwerken. De mensen om je heen, merken niet dat Stichting Leergeld jou een handje helpt. Die schoolspullen of fiets krijgt je kind niet van Stichting Leergeld, maar van jou!

Om jou goed te kunnen helpen, wil de medewerker jouw situatie graag zo goed mogelijk begrijpen. Daarom wordt er gevraagd naar de gegevens van je inkomen: denk aan salarisstroken en eventueel een overzicht van schulden.

Stichting Leergeld Leeuwarden e.o. vergoedt maximaal één buitenschoolse activiteit per kind. Dus een kind kan óf op zwemles diploma A of B, óf op een sport óf op een muziek- of dansles.

Nee, dat hoef je niet te doen.

De overheid heeft gezegd dat een school de ouders kan vragen een laptop of tablet te kopen, maar ze kunnen het niet verplichten.
Wel is de school verplicht ervoor te zorgen dat je kind toch kan meedoen met alle lessen en opdrachten.
Geef dus bij de school van je kind aan dat je geen laptop wilt/kunt aanschaffen en vraag hoe zij dit oplossen.
Vaak krijgt je kind dan een laptop te leen of is er op school één beschikbaar om op te werken.

Soms vraagt de school je dan een borg te betalen of een deel van de kosten, maar ook dat hoef je niet te doen.