Help kinderen helpen: word vrijwilliger bij Leergeld!

Bij Leergeld werken we met een team vrijwilligers om ieder jaar zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten meedoen bij schoolactiviteiten, sport of een vereniging. Zo betaalden we in 2021 de zwemlessen voor meer dan 700 kinderen, gaven we bijna 900 kinderen tijdens de lockdown een tijdschriftabonnement en zorgden we voor een Sinterklaascadeaubon voor meer dan 2.600 kinderen. Ook kunnen we kinderen aan een fiets of laptop helpen. Allemaal dingen die voor ‘onze’ kinderen niet vanzelfsprekend zijn.
Om dit te kunnen blijven doen is Leergeld op zoek naar een vrijwilliger. Voor Waadhoeke.
Wil jij:

– als intermediair huisbezoeken afleggen bij gezinnen en gezinnen informeren over de mogelijkheden van Leergeld, schrijf dan een motivatiebrief met c.v. naar info@leergeldleeuwarden.nl.

Wat biedt de organisatie aan de vrijwilliger?

Wij bieden een uitdagende vrijwilligers job, waar je veel voldoening uit kunt halen. Onze vrijwilligers gaan allemaal alleen op pad maar samen zijn ze een team. Er is minimaal 3 keer per jaar een intermediair overleg waar je ervaringen met elkaar kunt delen. Je krijgt gemaakte kilometers vergoed en er is een kleine maandelijkse vrijwilligers vergoeding.

Wat vraagt de organisatie van de vrijwilliger?

Je bent een mens met een sterk relativerend vermogen, je velt geen waardeoordeel. Staat met twee benen op de grond en bent in staat na een huisbezoek en de verwerking van de aanvragen de deur stevig achter je dicht te trekken. Huisbezoeken bij gezinnen waar van alles niets is zijn vaak schrijnend en confronterend. Je bent mobiel en bereid om in de gemeente Waadhoeke op huisbezoek te gaan.

Intakes worden geregistreerd in een online registratiesysteem, dit betekent dat je in ieder geval redelijk computervaardig moet zijn

Hoeveel tijd vragen we van de vrijwilliger?

Uren per week – 2-8 uur

Dagdelen – naar eigen invulling