Veelgestelde vragen

Om jou goed te kunnen helpen wil de medewerker jouw situatie graag zo goed mogelijk begrijpen. Daarom wordt er ook gevraagd naar de gegevens van je inkomen: denk aan salarisstroken en een overzicht van (eventuele) schulden.

Nee dat is niet het geval. Leergeld heeft afspraken met bijvoorbeeld sportclubs en winkels. Leergeld betaalt regelrecht aan de club, winkel of organisatie waar je kind de voorziening van krijgt.

Leergeld vindt van niet. Binnen- en buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, raken geïsoleerd. Dat willen we als Leergeld voorkomen.

Leergeld begrijpt dat je wellicht niet met je situatie te koop wilt lopen. We gaan zorgvuldig om met jouw privacy.
Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat je kind mee kan doen.
Je kind hoeft er zelfs niets van te merken dat Leergeld een aantal dingen regelt voor jou en je kind. Die fiets, die krijgt je kind niet van Leergeld, maar van jou!

Een aanvraag kun je alleen doen bij de Leergeldstichting in je eigen gemeente/woonplaats. Leergeld Nederland is er voor de stichtingen en biedt zelf geen directe hulp aan gezinnen.